De kosten

BKR handelt in strijd met de wet

Doe mee met de collectieve rechtszaak om u van de zwarte lijst van BKR verwijderd te krijgen.

De kosten

Om de kosten van deze actie (onder andere voor de kostbare gerechtelijke procedure) te kunnen dekken zullen wij u om een kleine bijdrage vragen bij aanmelding bij de Stichting en na verwijdering van uw registratie(s). De reden voor deze splitsing van de kosten is dat wij u een bijzondere vorm van ‘no cure no pay’ willen aanbieden. Op deze manier zult u niet onnodig voor hoge kosten komen te staan en is het voor ons tegelijk verantwoord om voor deze zaak te strijden. Wij streven ernaar de uiteindelijke kosten te verhalen op het BKR onder het motto ‘de vervuiler betaalt!’

De tarieven zijn als volgt:

  • € 45,- bij aanmelding;
  • € 135,- bij volledige verwijdering van uw negatieve BKR-coderingen (‘no cure no pay’)

Heeft u recht op een schadevergoeding, dan rekenen we 10% van het uitgekeerde schadebedrag. U kunt een schadevergoeding krijgen indien u  aantoonbaar schade heeft opgelopen, zoals misgelopen lagere rente op uw koopwoning of gemaakte (juridische) kosten.

Onze inkomsten halen we uit de eigen bijdragen van de belanghebbenden die zich aanmelden. Deze eenmalige bijdrage proberen we zo laag mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk gedupeerden zich bij deze actie kunnen voegen. We anticiperen op een aanzienlijk aantal leden voor dit doel. Immers, hoe meer leden, des te zwaarder weegt onze stem. Voor nadere informatie over de kosten voor aanmelding (en waar het geld voor wordt gebruikt) verwijzen we u naar vraag 2 onder de tab ‘FAQ’.